Jak zrobić Piernikowe muffinki bezglutenowe z mąki ryżowej

muffinki bezglutenowe – składniki:

  • 50 ml oleju
  • 1 łyżka miodu
  • ryżowej
  • 1 łyżka kakao
  • 100 g mąki
  • 100 ml mleka
  • 50 g cukru (około 5 łyżek)
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki bezglutenowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: owsianka bananowa

Pierniczki bezglutenowe z mąki ryżowej Masa powinna być jednak dość lejąca. Połącz mąkę, cukier, kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia w jednej misce. w drugiej skonsoliduj jajko, mleko, miód i olej. Następnie po prostu wymieszaj wszystko, aż wszystko się połączy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *