Jak zrobić Pieczone gofry w piekarniku

Przepis na
gofry z piekarnika
. Tak, tak z piekarnika, przygotowane w foremkach, jak na ciasto. Fajna alternatywa dla tych, którzy nie chcą kupować gofrownicy za kilkadziesiąt złotych, ale mogą pozwolić sobie na nabycie formy za kilkanaście. Forma ma taką zaletę, że można robić w niej ciasta w kształcie gofrów, ale ze składem, który w gofrownicy nie wyjdzie. Dzisiaj jednak absolutnie
bazowy przepis do takich foremek na pieczone gofry
.
Moje foremki są silikonowe, tak, tak, też jak wiele z Was je nabyłam w jednym z dyskontów 🙂 stąd też biegnę do Was z przepisem: prostym, bez miksera, bez ubijania, z dostępnych w lodówce składników. Do dzieła! A jak nie macie takich foremek to przypominam o moim rewelacyjnym przepisie na
gofry idealne nawet do słabej gofrownicy
.

Składniki na gofry w piekarniku:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 260 g mąki pszennej
  • ok. 100 ml wody
  • 70-80 ml mleka
  • 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 g oleju

gofry w piekarniku Przygotowanie:

Zobacz także: naleśniki z brokułem

Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce za pomocą miksera. W porównaniu do gorących bułeczek, hitter jest tak gęsty. Do tego zrobiłam foremki. Dodatkowo zwróć teraz uwagę: jeśli umieścisz je na tym samym poziomie co ja, będą wyższe; Gofry będą smuklejsze i wytrzymają dłużej w przypadku użycia mniejszej liczby graczy; Piekłam je przez 14 do 17 minut, w zależności od tego, czy lubicie cieńsze, czy grubsze. Wierzch powinien być delikatnie upieczony, a forma powinna zacząć odchodzić od ciasta. Posyp swoje danie cukrem pudrem lub jednym z ulubionych dodatków. Weź udział w swojej uczcie. Cudownym wyborem zamiast gofrów z gofrownicy są gotowe gofry w foremkach. Zauważ, że z jednej perspektywy, na poziomie, są mniej jak gofry.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *