Jak zrobić Pełnoziarniste czekoladowe muffinki z budyniem

Składniki na czekoladowe muffinki z budyniem:

  • 150 g mąki
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 2 budynie waniliowe ( słodka chwila )
  • 4 duże jajka
  • szczypta soli
  • 25 g gorzkiego kakao
  • 150 g mąki
  • 250 g masła lub margaryny
  • 100 g gorzkiej 70% czekolady
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • pszennej

czekoladowe muffinki z budyniem Jak zrobić

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Budyń z pełnoziarnistych ciasteczek czekoladowych Budynie waniliowe robimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zastępując wodę mlekiem (chyba, że ktoś lubi z wodą, czego nie znoszę). Przykrycie puddingu folią pozwoli mu całkowicie ostygnąć. Do jednej miski przesiej obie mąki, kakao, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Pozostałe skrawki miesza się z tymi, które zostały oddzielone. Podziel ciemną czekoladę na mniejsze kawałki, aby rozpuścić ją pod prysznicem wodnym. Delikatny krem lub margarynę utrzeć z naturalnym słodzikiem. Kawałek po kawałku dodawać po jednym jajku. Następnie pozostałe suche składniki łączymy z przesianą mąką. Na koniec dodaj upłynnioną ciemną czekoladę, używając prysznica wodnego. Jesteśmy jedyną rzeczą, która łączy wszystko. W każdej babeczce powinna znaleźć się jedna łyżka masy czekoladowej. Na środku była łyżeczka schłodzonego budyniu waniliowego. Budyń należy łączyć ciągle łyżką czekoladowego odtwarzacza. Tak wykonane bułki należy podgrzewać przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *