Składniki na pączki z marmoladą różaną:
- 500 g mąki
- 50 g masła
- pszennej
- 25 g świeżych drożdży
- olej do smażenia.
- cukier puder,
- 250 ml ciepłego mleka
- 2 łyżki wódki,
- marmolada różana,
- 4 żółtka jajek
- 3 łyżki cukru,
pączki z marmoladą różaną Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inny przepis
Pączki z dżemem różanym: W misce wymieszaj drożdże, cukier i mleko. W ciepłym regionie wymieszaj i pozostaw na 20 minut. Zaczynając od przodu, połącz obfite ozdoby i pracuj z odtwarzaczem. W ciepłym regionie pozostaw na godzinę. Od tego momentu eliminuj części graczy wielkości mandarynek. Połóż łyżeczkę galaretki różanej na poziomicy, sklej razem i uformuj kulę. Umieść pączki na bawełnianej tkaninie i przykryj innym materiałem na 30 minut. W głębokim, szerokim garnku rozgrzej olej. Usmażony pączek z obu stron powinien być złocisty. Posypać cukrem pudrem i ugotować na tłuszczu. Smacznego.
Dodaj komentarz