Jak zrobić Pączki z marmoladą różaną

Składniki na pączki z marmoladą różaną:

  • 500 g mąki
  • 50 g masła
  • pszennej
  • 25 g świeżych drożdży
  • olej do smażenia.
  • cukier puder,
  • 250 ml ciepłego mleka
  • 2 łyżki wódki,
  • marmolada różana,
  • 4 żółtka jajek
  • 3 łyżki cukru,

pączki z marmoladą różaną Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny przepis

Pączki z dżemem różanym: W misce wymieszaj drożdże, cukier i mleko. W ciepłym regionie wymieszaj i pozostaw na 20 minut. Zaczynając od przodu, połącz obfite ozdoby i pracuj z odtwarzaczem. W ciepłym regionie pozostaw na godzinę. Od tego momentu eliminuj części graczy wielkości mandarynek. Połóż łyżeczkę galaretki różanej na poziomicy, sklej razem i uformuj kulę. Umieść pączki na bawełnianej tkaninie i przykryj innym materiałem na 30 minut. W głębokim, szerokim garnku rozgrzej olej. Usmażony pączek z obu stron powinien być złocisty. Posypać cukrem pudrem i ugotować na tłuszczu. Smacznego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *