Jak zrobić Pączki z makiem

Składniki na pączki z makiem:

  • szczypta soli
  • kilka kropki aromatu migdałowego,
  • 150g maku mielonego,
  • 1 szklanka mleka
  • 2 żółtka,
  • 1,5 łyżki cukru,
  • 30g drożdży
  • 2 łyżki cukru,
  • olej do smażenia.
  • cukier puder do posypania,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 1 jajko
  • 1 jajko
  • 50g bakalii (orzechy
  • 3 szklanki mąki
  • 50g masła
  • 50g margaryny

pączki z makiem Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Pączki z makiem w środku. Do rozpuszczenia drożdży i cukru należy użyć ciepłego mleka. Dodaj jajko, żółtka i sól. Dodaj mąkę do istniejącej mieszanki etapami. Mieszam. Następnie należy dodać schłodzoną, skondensowaną margarynę. Ciasto jest robione przeze mnie. Pozwalam mu rosnąć przez czterdzieści minut. 2. Najskuteczniejszy sposób nadziewania maku: Wymieszaj mak, cukier, cukier waniliowy i naturalny susz. Do masy dodać aromat migdałowy i roztopione masło. Wszystko dokładnie łączę. 3. Ostrożnie przenoszę wyrośniętą masę na blachę do pieczenia. Szklanką uformuj z ciasta koła. Każdy kawałek ciasta otrzymał ode mnie masę maku. Aby uformować kulki, ściśnij ciasto wokół krawędzi. 4. Pączki smażymy na złoty kolor w gorącym oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *