Jak zrobić Pączki z kremem czekoladowym

pączki z kremem czekoladowym – składniki:

  • 250 g stopionego masła lub margaryny
  • cukier puder
  • szczypta soli
  • 100 g drożdży
  • tłuszcz do smażenia
  • krem czekoladowy np. nutella
  • 2 szkl mleka
  • 1 kg mąki
  • 3/4 szkl cukru
  • 8 żółtek

pączki z kremem czekoladowym Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: prosta owsianka

Pączki z kremem czekoladowym Drożdże rozcieramy w misce z 1 łyżeczką cukru, następnie mieszamy z 1 łyżką mąki i 0,5 szklanki ciepłego mleka. Zostaw do wyrośnięcia. Do miski dodaj wyrośnięte drożdże, ubite z cukrem żółtka, ciepłe mleko i przesianą mąkę. Ubijając dodać ciepłą, rozpuszczoną margarynę. Ciasto powinno być sprężyste i sprężyste. W ciepłym miejscu odstawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Zrób ciepłe bułeczki z małych kawałków ciasta, posmaruj je lukrem czekoladowym i sklej je razem, aby zrobić pączki. Połóż je na oprószonym mąką stole. Do wyrośnięcia przykryć ściereczką na około 15-20 minut. Smażymy z dwóch stron w głębokim tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *