Jak zrobić Pączki z czekoladą

pączki z czekoladą – składniki:

  • 10 dag drożdży
  • 2 szklanki mleka
  • 1 kg mąki
  • 1/3 szklanki oleju,
  • czekolada mleczna lub deserowa,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • do posypania cukier puder
  • 8 żółtek,
  • 20 ml wódki czystej,

pączki z czekoladą Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Pączki z czekoladą W misce wymieszaj łyżkę letniego mleka (około szklanki) z mąką. Cierpliwie czekamy, aż podrosną. Połącz cukier i żółtka. Do wyrośniętej mąki dodać drożdże, cukier, olej, ubite żółtka, wódkę i pozostałe mleko. Po uprzednim wmasowaniu dostarczonych składników pozwól mieszaninie wyrosnąć. Przy pomocy szklanki uformuj z tej masy kółka, brzegi oprósz mąką, a następnie napełnij każde kółko połówką kostki czekolady tak, aby powstały pączki. Smażyć z dużą ilością tłuszczu. Pączki można wykończyć posypując cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *