Jak zrobić Pączki z budyniem

Pączki z budyniem to wersja jedna z wielu. Można ich przygotować z marmoladą, konfiturą różaną lub adwokatem. Z każdym nadzieniem są pyszne.

pączki z budyniem – składniki:

  • Ciasto:
  • olej do smażenia
  • Dodatkowo:
  • Nadzienie:
  • 1-2 łyżki spirytusu
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
  • 5 żółtek
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 szkl mąki tortowej
  • 1 żółtko
  • 1 białko
  • 5-7 dag masła
  • 1 jajko
  • 1 polewa czekoladowa
  • Lukier biały:
  • 1,5 szkl cukru pudru
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 5 dag świeżych drożdży
  • 1 szkl mleka
  • 1 łyżka mąki tortowej
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 szkl mleka
  • 1/3 szkl cukru

pączki z budyniem Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Do zaczynu drożdżowego dodać 2 łyżki mąki, 1/3 szklanki ciepłego mleka i 1 łyżkę cukru. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce. 2 Budyń ugotować z mlekiem, żółtkiem, proszkiem budyniowym, mąką i ostudzić. Jajko, trzy żółtka i cukier, wanilia i mieszanka cukru 4 Przesiej mąkę do miski, dodaj aranżację, jajka, nadmiar ciepłego mleka, duszę, sól. Kontrolować dodając powoli stopioną, ostudzoną pastę. Pocieraj, aż stanie się nie do opanowania. Przykryj wilgotną ściereczką i pozostaw na trzydzieści do czterdziestu minut. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 1,5 cm, szklanką wytnij koła i każde z nich wypełnij niewielką ilością zimnego budyniu. Przykryć drugim talerzem ciasta, wyłożyć na oprószony mąką blat i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut. Ostrożnie zabezpiecz boki. Na rozgrzanym oleju smażymy wyrośnięte pączki, aż będą lśniące. 5 Ubij razem cukier puder, sok z cytryny i białka. Dodaj polewę czekoladową do chłodnych pączków, aby były smaczniejsze.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *