Jak zrobić Pączki pieczone z czekoladą

Sprawdzony przepis na „Pączki pieczone z czekoladą”

pączki pieczone – składniki:

  • 1/2 szkl. cukru
  • polewa czekoladowa starta czekolada
  • 2 dag drożdży
  • Śnieżka fix do śmietany
  • szkl. mleka
  • 2 szkl. mąki
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • sól
  • 200 ml mleka
  • jajko

pączki pieczone Jak zrobić:

Zobacz również: naleśniki z mąki jaglanej

70 minut • Porcja ok. 470 kcal • Szacunkowy koszt za sztukę 1 zł • Przepis na ok. 10 sztuk 2 Wymieszaj 2 łyżki mąki, 1 łyżeczkę cukru i 1/4 szklanki ciepłego mleka, aby rozpuścić drożdże. Oszczędzam na piętnaście minut. Mąkę, cukier i szczyptę soli zagnieść z zakwasem, jajkiem i mlekiem. Jeszcze raz zagniatamy, dodajemy masło i odstawiamy do wyrośnięcia. Z masy formujemy kulki i lekko je wygładzamy. Zaplanuj w 170°C, aż będą wspaniałe. 3 Przygotowując bitą śmietanę postępuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzone pączki pokroić w plasterki, posypać lukrem, czekoladą i odrobiną śmietany, a następnie ułożyć na nich bitą śmietanę. Źródło: Kobieta i życie


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *