muffinki bez mąki – składniki:
- 1 jajko
- 40 g otrębów pszennych
- 3 łyżeczki słodzika
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g jogurtu
- skórka otarta z 1/2 pomarańcza
- 20 g suszonych moreli
muffinki bez mąki Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Herbatniki zbożowe bez mąki i tłuszczu: użyłem procesora do espresso, aby zrobić mąkę z ziarna. Umieść je w misce. Oddzielić białko od żółtka. Ubij żółtko, aż będzie jasne ze słodzikiem. Dodać skórkę pomarańczową i dwie łyżki jogurtu. mieszać. Wymieszaj ponownie bezpośrednio po dodaniu proszku do pieczenia. Stopniowo dodawać otręby mikserem. Spodziewając się, że masa będzie zbyt sucha, dodać resztę jogurtu. Przed podaniem pokrój morele w drobną kostkę. Uwzględnij w hitterze. Mieszać. W innej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie mieszaj dodając pianę. W piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni muffiny należy piec około 200 minut. Schłodzić na grillu. Miłej kolacji!
Dodaj komentarz