Jak zrobić Otrębowe muffinki bez mąki i tłuszczu

muffinki bez mąki – składniki:

  • 1 jajko
  • 40 g otrębów pszennych
  • 3 łyżeczki słodzika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g jogurtu
  • skórka otarta z 1/2 pomarańcza
  • 20 g suszonych moreli

muffinki bez mąki Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Herbatniki zbożowe bez mąki i tłuszczu: użyłem procesora do espresso, aby zrobić mąkę z ziarna. Umieść je w misce. Oddzielić białko od żółtka. Ubij żółtko, aż będzie jasne ze słodzikiem. Dodać skórkę pomarańczową i dwie łyżki jogurtu. mieszać. Wymieszaj ponownie bezpośrednio po dodaniu proszku do pieczenia. Stopniowo dodawać otręby mikserem. Spodziewając się, że masa będzie zbyt sucha, dodać resztę jogurtu. Przed podaniem pokrój morele w drobną kostkę. Uwzględnij w hitterze. Mieszać. W innej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie mieszaj dodając pianę. W piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni muffiny należy piec około 200 minut. Schłodzić na grillu. Miłej kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *