Jak zrobić Naleśniki zielone z cytrynowym posmakiem

Szpinak w naleśnikach.

naleśniki zielone – składniki:

  • szpinak mrożony 25 dag
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Masło 2 łyżki
  • sól do smaku
  • Jajo kurze 2 szt
  • mąka 10 dag
  • Gałka muszkatołowa mielona 1/2 łyżeczki
  • Mleko 250 ml
  • Cytryna 1 szt

naleśniki zielone Przygotowanie

Zobacz także: inna receptura

Wykonanie: Zmiksować blenderem mąkę, mleko, gałkę muszkatołową, zmiękczoną pastę i sól do smaku; odłożyć na bok. Następnie w tym momencie skonsoliduj masę mleczną, szpinak i ubite z cukrem jajka. Przed upieczeniem każdego gorącego ciasta przekrój cytrynę na środku i natłuść pojemnik, aby mieszanina się nie zakleszczyła. Idź jako kanapka lub na obiad.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *