Jak zrobić Naleśniki ze szpinakiem i fetą(2)

Składniki na naleśniki ze szpinakiem i fetą:

  • olej
  • 1 jajko
  • 70 gram fety
  • pieprz
  • 1 szklanka mleka
  • sól
  • mąka
  • 3 garście szpinaku
  • woda gazowana
  • łyżeczka masła

naleśniki ze szpinakiem i fetą Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Flapjacks ze szpinakiem, fetą i serem cheddar (2) Najpierw przygotuj ciasto na hotcake: W wysokim naczyniu z mlekiem rozbij jajko i dodaj mąkę, szczyptę soli i trochę pieprzu. Aby uniknąć grudek, dokładnie wymieszaj wodę. Zanim przejdziemy do następnego naleśnika, lekko natłuszczamy patelnię i smażymy je z obu stron. Doprawiamy, smażymy na maśle, zawijamy naleśniki z fetą i szpinakiem i podajemy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *