Jak zrobić Naleśniki ze szpinakiem i białym serem

naleśniki ze szpinakiem i białym serem – lista składników:

  • 200 g białego sera
  • sól
  • pieprz
  • 300 g szpinaku
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka masła
  • 4 naleśniki

naleśniki ze szpinakiem i białym serem Jak przygotować:

Zobacz także: czekoladowe babeczki

1. Przygotuj farsz i naleśniki. Pokrój szalotkę lub cebulę, jak lubisz. Na maśle smażyć. Dodać umyty i osuszony szpinak oraz ledwo wyciśnięty czosnek z prasy. Gotuj na wolnym ogniu przez około dziesięć minut lub do momentu, aż szpinak będzie miękki, a płyn odparuje. Jeśli chcesz, możesz dodać do potrawy trochę świeżo zmielonej gałki muszkatołowej. Dodaj biały cheddar. Zróbcie razem z dzieckiem naleśniki. Na każdej ćwiartce talerza do mieszania powinny znajdować się dwie łyżki nadzienia. Aby utworzyć trójkąt, złóż go jeszcze raz na pół. Źródło: Oliwia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *