Naleśniki z mąki ryżowej faszerowane pieczarkami, plasterkami piersi drobiowej oraz sosem z suszonych pomidorów i szpinaku. Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Mają ciekawy smak i teksturę. Mają wyrazisty smak. Najlepiej podać je zaraz po przygotowaniu, ponieważ gdy dłużej postoją to robią się twarde. Naleśniki podałam z twarożkiem i konfiturą wiśniową. Wyszedł prosty i pyszny podwieczorek. Jeżeli jesteście ciekawi smaku takich naleśników, możecie przygotować je z połowy porcji. Pysznych inspiracji Wam życzę. Mam dla Was przepis na genialne ( ale to genialne! ) naleśniki zapiekane z serem i bezą włoską. Finezyjne naleśniki zapiekane z serem. ) naleśniki zapiekane z serem i bezą włoską. Finezyjne naleśniki zapiekane z serem. To jest prawdziwa kwintesencja smaków nic tu już nie można dodać, ani ująć. Serdecznie zapraszam 🙂
Składniki na naleśniki zapiekane:
- 2 szklanki mąki
- gałka muszkatołowa
- 2 szklanki mleka
- szczypta soli. opakowanie mrożonego szpinaku
- sól
- po szklance wody i mleka
- 100 ml śmietany 12 proc
- pieprz
- jajko
- masło. Sos: po łyżce masła i mąki
- czosnek
naleśniki zapiekane Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inny przepis
Dodaj komentarz