Jak zrobić Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

Naleśniki z mąki ryżowej faszerowane pieczarkami, plasterkami piersi drobiowej oraz sosem z suszonych pomidorów i szpinaku. Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Pyszne naleśniki z mąki ryżowej. Mają ciekawy smak i teksturę. Mają wyrazisty smak. Najlepiej podać je zaraz po przygotowaniu, ponieważ gdy dłużej postoją to robią się twarde. Naleśniki podałam z twarożkiem i konfiturą wiśniową. Wyszedł prosty i pyszny podwieczorek. Jeżeli jesteście ciekawi smaku takich naleśników, możecie przygotować je z połowy porcji. Pysznych inspiracji Wam życzę. Mam dla Was przepis na genialne ( ale to genialne! ) naleśniki zapiekane z serem i bezą włoską. Finezyjne naleśniki zapiekane z serem. ) naleśniki zapiekane z serem i bezą włoską. Finezyjne naleśniki zapiekane z serem. To jest prawdziwa kwintesencja smaków nic tu już nie można dodać, ani ująć. Serdecznie zapraszam 🙂

Składniki na naleśniki zapiekane:

  • 2 szklanki mąki
  • gałka muszkatołowa
  • 2 szklanki mleka
  • szczypta soli. opakowanie mrożonego szpinaku
  • sól
  • po szklance wody i mleka
  • 100 ml śmietany 12 proc
  • pieprz
  • jajko
  • masło. Sos: po łyżce masła i mąki
  • czosnek

naleśniki zapiekane Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *