Jak zrobić Naleśniki zapiekane z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami smakują każdemu – przedstawiam pomysł na wegetariański, bezmięsny obiad:)

naleśniki zapiekane z pieczarkami – składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • Farsz:
  • 3 cebule
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 łyżka śmietany
  • natka pietruszki do dekoracji
  • 3 łyżki oleju
  • olej
  • 200g tartej mozzarelli
  • 100g startej mozzarelli
  • Dodatkowo:
  • 500g pieczarek
  • sól, pieprz
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 jajka M
  • Naleśniki:
  • 1 szklanka mleka

naleśniki zapiekane z pieczarkami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Wymieszaj składniki na klapsa, aż dobrze się połączą. Na bardzo gorącej, suchej patelni grillujemy. 2. Zmiel cheddar i grzyby na dużych otworach tarki. Cebulę przekroić na pół. Smażyć, aż woda odparuje w gorącym oleju. Dodaje się mielony cheddar i ostrą śmietanę. 3. Na każdym gorącym bułce powinna znajdować się porcja farszu pieczarkowego. Ciepłe bułeczki nakładaj na siebie pięćdziesiąt razy, zanim umieścisz je na blasze do pieczenia pokrytej blachą do pieczenia. Każdy hotcake powinien być pokryty mozzarellą. 4. Z termoobiegiem piec około 20 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *