Jak zrobić Naleśniki z warzywami

Dzisiaj kolejny pomysł na naleśniki z warzywami, proste, a zarazem pożywne.

Składniki na naleśniki z warzywami:

  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
  • tłuszcz
  • mąka – 2 szkl
  • majonez – 1 łyżka
  • Ciasto naleśnikowe
  • Farsz
  • warzywa na patelnię – 450 g ( z ziołami i papryką ) HORTEX
  • woda – 1 szkl
  • kapusta pekińska do posypania naleśników.
  • sól szczypta
  • Dodatkowo
  • czosnek – 2 ząbki
  • cebula – 1 szt
  • sos słodko kwaśny – 2 łyżki
  • mleko – 1 szkl
  • jajka – 2 szt
  • keczup do polania

naleśniki z warzywami Jak przygotować

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Ubijak do ciastek: Wsyp mąkę do miski, ubij jajka, dodaj resztki mocowań i zmiksuj. Smaż naleśniki na patelni, aż będą złociste z obu stron. 2. Farsz: Przy pomocy obieraczki pokroić cebulę i czosnek i podsmażyć na tłuszczu. Umieść warzywa na patelni z odrobiną oleju i średnią intensywnością. Doprawić przyprawami, które są połączone z warzywami po smażeniu przez kilka chwil. Pod koniec gotowania dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem i uporządkowany sos, razem podsmażyć. 3. Połóż porcję farszu na wierzchu gorącego połówki klapsa, a następnie zwiń go pięćdziesiąt. Przed posmarowaniem jednego naleśnika kapustą pekińską i ketchupem, posmaruj go lekko majonezem. Użyj resztek gorących bułeczek do ponownego przygotowania. Placki ziemniaczane należy podawać od razu po przygotowaniu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *