Jak zrobić Naleśniki z twarogiem na słono

Żytnio-pszenne naleśniki z nadzieniem z twarogu, ziemniaków, szynki i warzyw.

naleśniki z twarogiem na słono – lista składników:

  • Szczypiorek – 1/2 pęczka
  • Mleko – 300ml
  • Przyprawa do ziemniaków – 1 łyżeczka
  • Twaróg – 250g
  • Jajko – 2szt
  • Smalec ze skwarkami – 1 łyżka
  • Olej – do smażenia
  • Cebula – 2 małe
  • Naleśniki (na 12szt):
  • Woda – 300ml
  • Szynka -150g
  • Sól – szczypta
  • Ziemniaki – 4 małe
  • Farsz:
  • Pieprz do smaku
  • Mąka pszenna – 40g
  • Mąka żytnia – 200g

naleśniki z twarogiem na słono Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Odstawić na 10 minut po połączeniu składników ciasta naleśnikowego. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. W razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody. Smukłe naleśniki obsmażyć na oleju. Farsz: Twarożek i gotowane ziemniaki należy wymieszać. Na patelnię z tłuszczem i skwarkami dodać pokrojoną w kostkę cebulę i szynkę. Szynka i cebula powinny być smażone, aż będą miękkie i dobrze podsmażone. Zmiksować z ziemniakami i twarogiem. Dodaj pieprz (będzie potrzeba dużo), przecier ziemniaczany i posiekany szczypiorek do smaku. Ciepłe bułeczki nadziewać mieszanką. Reagujemy natychmiast.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *