Jak zrobić Naleśniki z twarogiem i rodzynkami

naleśniki z twarogiem i rodzynkami – lista składników:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • 1 szklanka mleka
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki rodzynek
  • 1 płaska łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki z czubkiem jogurtu
  • pszennej
  • olej do smażenia naleśników
  • 250 gram twarogu

naleśniki z twarogiem i rodzynkami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

dużej misce skonsoliduj mleko, olej i rodzynki na naleśniki z twarogiem, rodzynkami i mlekiem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i roztrzepane jajka. Wymieszaj i odstaw na około 30 minut. Na poczekaniu przygotować masę twarogową: Twaróg rozgnieść widelcem do miski. Dodaj jogurt, miód, rodzynki i sok z spalonej cytryny. Dokładnie zmiksuj i odstaw. Po usmażeniu na gorącym oleju układamy naleśniki na talerzu. Umieść każdy naleśnik na wierzchu twarogu, który został już ułożony.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *