Jak zrobić Naleśniki z serem feta

Świetny pomysł na obiad bez mięsa

naleśniki z serem feta – lista składników:

  • Sól
  • Na ciasto:
  • Koperek według uznania
  • Olej do smażenia
  • Opcjonalnie łyżka lub dwie mleka
  • Średniej wielkości cebula
  • 2 szklanki maki
  • Farsz:
  • Pieprz czosnkowy do smaku
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody
  • Opakowanie sera feta
  • 3 łyżki oleju

naleśniki z serem feta Przygotowanie

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Ciasto naleśnikowe będzie bardziej kruche, jeśli użyjesz gazowanej wody mineralnej. Ubijając jajka, solimy je. Dodaj mleko, mąkę i wodę. Całkowicie zmiksuj. Gotowa mieszanka powinna jednocześnie spływać i pokrywać powierzchnię łyżki. Placuszki powinny być zrumienione z obu stron w piekarniku. Cebulę po obraniu pokroić w kostkę. Smażyć z odrobiną soli w gorącym tłuszczu. Schłodzoną cebulę, koperek i paprykę dodać do zawijania po wyjęciu cheddara. Wszystko jest bardzo pomieszane. Dodaj mleko do farszu, jeśli uważasz, że jest za suchy. Przed podaniem każdy naleśnik zwijamy w roladę i nadziewamy farszem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *