Jak zrobić Naleśniki z powidłami wg meli

naleśniki z powidłami – składniki:

  • woda gazowana
  • powidła
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • proszek do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • cukier
  • 3 łyżki oleju
  • sól

naleśniki z powidłami Przygotowanie:

Zobacz również: babeczki warzywne

Ciepłe bułeczki z powidłami śliwkowymi: W misce łączymy mąkę, jajka, mleko, oliwę, szczyptę soli, cukier i łyżeczkę proszku do pieczenia. Jeśli ciasto jest za gęste, dolewamy połyskującej wody mineralnej. Wypal w uchwycie z różnych stron. Przykryć dżemem i zwinąć w rulon.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *