Jak zrobić Naleśniki z pieczarkami i serem żółtym

Składniki na naleśniki z pieczarkami i serem żółtym:

  • 2 szklanki mąki
  • prowansalskie
  • ketchup do dekoracji
  • Nadzienie:
  • sól
  • 10 dag startego sera
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mleka
  • 1 cebula
  • pół łyżeczki soli
  • Ciasto:
  • pół szklanki gazowanej wody
  • 30 dag pieczarek
  • zioła
  • pszennej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

naleśniki z pieczarkami i serem żółtym Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Na naleśnikach, pieczarkach i serze. Aby uzyskać gładkie ciasto, dokładnie wymieszaj składniki. Zarezerwuj na trzydzieści minut. 2. Pieczarki obrać, umyć, przecedzić i pokroić w półplasterki. Obierz i drobno posiekaj cebulę. 3. Po ugotowaniu na oleju do delikatnego obsmażenia, pieczarki i cebulę należy ostudzić. Przed dodaniem mielonego cheddara schłodzone doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami prowansalskimi. 4. Opróżnij kawałki mieszanki na olej na patelni, obsmaż jedną stronę, a następnie przewróć. Podziel go na pół i dodaj trochę nadzienia do jednej połowy. Możesz gotować w dowolny sposób. W ten sposób przygotowujesz każde gorące ciasto. 5. Ciepłe bułeczki podawaj ulepszone ketchupem. 6. Z przepisu wyszło mi dwanaście naleśników.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *