Naleśniki inne niż zwykle. Proste w wykonaniu i smaczne.
naleśniki z pieczarkami – składniki:
- Cebula biała- 1 szt.
- Jajo kurze- 4 szt.
- Sól- do smaku
- Orzechy włoskie posiekane- 3 łyżki
- farsz:
- Pieprz- do smaku
- mąka- 1 1/2 szklanki
- Pieczarki- 75 dag
- tłuszcz- do smażenia
- Ser żółty- 20 dag
- ponadto:
- Natka pietruszki posiekana- 4 łyżki
- Mleko- 3 szklanki
- Sól- szczypta
- Masło- 2 łyżki
naleśniki z pieczarkami Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
małym garnuszku upłynnić pastę. Oddziel białka od żółtek. Do masy z mleka i żółtek dodać mąkę i szczyptę soli. Dodać pastę i dokładnie wymieszać. Białka mocno ubić. Do ciasta dodać. Naleśniki smażymy na patelni. Podsmaż pokrojone pieczarki i cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy do całkowitego odparowania wody. W osobnym naczyniu umieść starty ser. Połącz z orzechami i pietruszką. Do smaku dodać sól i pieprz. Umieść naleśniki z nadzieniem na wierzchu. Podział na dwa. Podawaj na ciepło.
Dodaj komentarz