Jak zrobić Naleśniki z pieczarkami i orzechami

Naleśniki inne niż zwykle. Proste w wykonaniu i smaczne.

naleśniki z pieczarkami – składniki:

  • Cebula biała- 1 szt.
  • Jajo kurze- 4 szt.
  • Sól- do smaku
  • Orzechy włoskie posiekane- 3 łyżki
  • farsz:
  • Pieprz- do smaku
  • mąka- 1 1/2 szklanki
  • Pieczarki- 75 dag
  • tłuszcz- do smażenia
  • Ser żółty- 20 dag
  • ponadto:
  • Natka pietruszki posiekana- 4 łyżki
  • Mleko- 3 szklanki
  • Sól- szczypta
  • Masło- 2 łyżki

naleśniki z pieczarkami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

małym garnuszku upłynnić pastę. Oddziel białka od żółtek. Do masy z mleka i żółtek dodać mąkę i szczyptę soli. Dodać pastę i dokładnie wymieszać. Białka mocno ubić. Do ciasta dodać. Naleśniki smażymy na patelni. Podsmaż pokrojone pieczarki i cebulę pokrojoną w kostkę. Smażymy do całkowitego odparowania wody. W osobnym naczyniu umieść starty ser. Połącz z orzechami i pietruszką. Do smaku dodać sól i pieprz. Umieść naleśniki z nadzieniem na wierzchu. Podział na dwa. Podawaj na ciepło.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *