Jak zrobić Naleśniki z mięsem mielonym i szpinakiem

naleśniki z mięsem mielonym i szpinakiem – składniki:

  • pieprz
  • ser
  • przyprawy : vegeta, sól
  • szpinak
  • Ciasto na naleśniki :
  • szczypta soli
  • 2 jaja
  • mięso mielone 500g
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g mąki
  • jogurt nat lub śmietana
  • Farsz :
  • 250 ml mleka
  • Sos czosnkowy:
  • olej do smażenia
  • sól
  • 2 łyżki wody mineralnej

naleśniki z mięsem mielonym i szpinakiem Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Flapjacks ze szpinakiem i mięsem mielonym Zaczynamy od gracza na gorące bułeczki. W misce połącz mleko, jajka i sól po przesianiu mąki. Po połączeniu wszystkiego dodajemy wodę do uzyskania idealnej konsystencji. W odtwarzaczu nie może być za grubo. Przygotować farsz, gdy ciasto będzie gotowe. Po pokrojeniu cebuli i podsmażeniu ich na patelni z mięsem mielonym, dopraw je i dodaj szpinak. Pozwalamy mu wyschnąć naturalnie. W czasie, gdy naleśniki się pieką, robimy sos czosnkowy. W misce dopraw jogurt i czosnek, które ledwo przeszły przez prasę, solą i pieprzem. Mięso zawijamy po usmażeniu naleśników i ostygnięciu. Robienie krokietów oraz nadziewanie i zawijanie naleśników to podobne procesy. Umieść nadziewane gorące bułeczki w naczyniu bezpiecznym dla brojlerów i posyp mielonym serem cheddar. W piecu podgrzewać przez około 15 minut w temperaturze 180-200 stopni. Z sosem czosnkowym jemy. duma 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *