Jak zrobić Naleśniki z mąki żytniej razowej

naleśniki z mąki żytniej – lista składników:

  • 1/2 łyżeczki pieprzu białego mielonego
  • 700 g mąki żytniej razowej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej roślinny
  • 150 ml mleka
  • 4 jajka
  • 50 ml wody
  • 1 łyżeczka soli

naleśniki z mąki żytniej Jak zrobić

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Planowanie czasu spędzanego: 40 minut. Koszt podania: 3,50 zł 2 Dodaj aromaty, przecier pomidorowy, mleko i wodę do mieszanki jajecznej. Mieszaj jeszcze raz, aż do całkowitego dodania mąki. 3 Placki smażymy na gorącym, naoliwionym naczyniu. Pikantnym farszem smarujemy cztery pełnoziarniste naleśniki. Na przykład chrzan powstaje z połączenia 200 gramów twarogu z dwiema łyżeczkami chrzanu, jedną łyżeczką soku z cytryny, szczyptą soli i świeżo zmielonym białym pieprzem. 5 Posmaruj hotcakes pięćdziesiąt i posyp je serem cheddar; Na środku każdego można umieścić kawałek wędzonego łososia. Podawać z plastrami pomidora i koperkiem na sałacie. 6 kalorii w jednej porcji: Rewia ma 135 kcal białka, 6,6 g tłuszczu i 11 g węglowodanów.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *