Jak zrobić Naleśniki z mąki kokosowej z masłem orzechowym i bananem

Lubię smak mąki kokosowej, dlatego taki naleśnik to dla mnie super opcja na zdrowe drugie śniadanie lub deser. Połączenie z masłem orzechowym i bananem jest jak dla mnie rewelacyjne. Są bardzo pożywne.

naleśniki z mąki kokosowej – lista składników:

  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 4 łyżki wody gazowanej,
  • masło orzechowe (100% orzechów bez dodatku oleju palmowego, soli i cukru),
  • kilka orzechów, płatków migdałowych i łyżeczka wiórek kokosowych,
  • szczypta soli
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego
  • 2 średnie jajka,
  • banan,
  • opcjonalnie cukier kokosowy, ksylitol lub stewia do smaku jeśli chcemy mieć słodszego naleśnika

naleśniki z mąki kokosowej Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: naleśniki pomarańczowe

Ze szczyptą soli ubij jajka. Następnie dodaj olej, mąkę kokosową i wodę (jeśli nie masz płynnego oleju, możesz go rozpuścić na patelni). Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę (jeśli masa jest za gęsta dodać trochę wody, jeśli za rzadka dodać trochę mąki). Do pojemnika na hotcake dodajemy trochę oleju kokosowego, aby go doprawić. Na gorącej patelni smażymy naleśniki, aż obie strony będą ledwie ugotowane. Gotowy naleśnik powinien być posypany frytkami, orzechami i migdałami, plasterkami banana i masłem. Miłej uczty!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *