Kolejna odsłona naleśników:) Tym razem z zielonym szpinakowym farszem i kurczakiem. Do tego czosnkowy akcent w postaci sosu beszamelowego i mamy przepis na idealny obiad.
naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane – lista składników:
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
- Sos beszamelowy:
- 1 łyżka mąki
- 3 jajka M
- sól, pieprz, papryka słodka
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa
- Farsz:
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka wody gazowanej
- olej
- 500g szpinaku mrożonego
- 1 szklanka mleka
- 100g żółtego sera
- 2 filety z kurczaka
- 1 szklanka mleka
- Naleśniki:
- 2 cebule
naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane Przygotowanie:
Zobacz także: inna receptura
1. Połącz wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe. Smażymy na bardzo gorącej, suchej patelni. 2. Pokrój filety z kurczaka na małe kawałki. Na rozgrzanym oleju smażymy filety i cebulę. Smaż szpinak, aż zrobi się brązowy, a woda odparuje. Przyprawy i sól można dodać według własnych upodobań. Nadzienie powinno znajdować się na środku każdego ciepłego ciasta. Są przecinane na pół, składane w kwadraty i układane przecięciem do góry w naczyniu bezpiecznym w kuchence. 3. Najpierw przygotuj sos beszamelowy: Po zmiękczeniu pasty w garnku wymieszaj mąkę. Dodaj aromaty do mleka. Przygotowujemy. Wlej sos na gorące bułeczki i dodaj cheddar. 4. Z termoobiegiem piec około 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz