Jak zrobić Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane w czosnkowym sosie beszamelowym

Kolejna odsłona naleśników:) Tym razem z zielonym szpinakowym farszem i kurczakiem. Do tego czosnkowy akcent w postaci sosu beszamelowego i mamy przepis na idealny obiad.

naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane – lista składników:

  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Sos beszamelowy:
  • 1 łyżka mąki
  • 3 jajka M
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa
  • Farsz:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • olej
  • 500g szpinaku mrożonego
  • 1 szklanka mleka
  • 100g żółtego sera
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 szklanka mleka
  • Naleśniki:
  • 2 cebule

naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

1. Połącz wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe. Smażymy na bardzo gorącej, suchej patelni. 2. Pokrój filety z kurczaka na małe kawałki. Na rozgrzanym oleju smażymy filety i cebulę. Smaż szpinak, aż zrobi się brązowy, a woda odparuje. Przyprawy i sól można dodać według własnych upodobań. Nadzienie powinno znajdować się na środku każdego ciepłego ciasta. Są przecinane na pół, składane w kwadraty i układane przecięciem do góry w naczyniu bezpiecznym w kuchence. 3. Najpierw przygotuj sos beszamelowy: Po zmiękczeniu pasty w garnku wymieszaj mąkę. Dodaj aromaty do mleka. Przygotowujemy. Wlej sos na gorące bułeczki i dodaj cheddar. 4. Z termoobiegiem piec około 20 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *