Jak zrobić Naleśniki z kaszą jaglaną i pesto

Składniki na naleśniki z kaszą jaglaną:

  • 30 dag.margaryny do smażenia.
  • 50 ml.wody mineralnej gazowanej,
  • słoik pesto genovese,
  • szklanka mleka
  • jaglanej
  • łyżeczka soli
  • 2 woreczki kaszy
  • 4-5 jaj,
  • 1/2 l.wody,
  • 1.5 szklanki mąki

naleśniki z kaszą jaglaną Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Zaplanuj przefiltrowaną mąkę, jajka, mleko lub śmietanę, lśniącą wodę, sól i odtwarzacz gorących ciastek. Naleśniki z kaszą jaglaną i pesto W średniej misce lub garnku mieszamy trzepaczką skrawki, a następnie wlewamy chochelką odtwarzacza na patelnię, na której skondensowało się kilka tłuszczów. Krótko podsmażyć. Naleśniki zostały przewrócone. Usmażone naleśniki przełożyć z patelni na odwrócony talerz. W workach lub luzem kaszę jaglaną można gotować przez 15 minut w lekko osolonej wrzątku. aż ziarno wchłonie wodę z dużą intensywnością. Schłodzić i zebrać. Pesto można dodać gotowe lub zmiksowane i zmiksowane z świeżą bazylią dzień poprzedzający, aby przyspieszyć cykl. Przyprawione pesto czosnkowe i ostudzoną do letniej kaszy należy połączyć. Faszeruj nim ciepłe bułeczki. Zawijamy w chusteczki lub roladki. Na patelni ułożyć gorące bułeczki na rozgrzanym tłuszczu z nadmiaru ćwiartki margaryny. Smaż, aż obie strony będą genialne. Używając szpatułki kuchennej, przenieś na talerze i podawaj na ciepło.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *