Składniki na naleśniki z kaszą jaglaną:
- 30 dag.margaryny do smażenia.
- 50 ml.wody mineralnej gazowanej,
- słoik pesto genovese,
- szklanka mleka
- jaglanej
- łyżeczka soli
- 2 woreczki kaszy
- 4-5 jaj,
- 1/2 l.wody,
- 1.5 szklanki mąki
naleśniki z kaszą jaglaną Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Zaplanuj przefiltrowaną mąkę, jajka, mleko lub śmietanę, lśniącą wodę, sól i odtwarzacz gorących ciastek. Naleśniki z kaszą jaglaną i pesto W średniej misce lub garnku mieszamy trzepaczką skrawki, a następnie wlewamy chochelką odtwarzacza na patelnię, na której skondensowało się kilka tłuszczów. Krótko podsmażyć. Naleśniki zostały przewrócone. Usmażone naleśniki przełożyć z patelni na odwrócony talerz. W workach lub luzem kaszę jaglaną można gotować przez 15 minut w lekko osolonej wrzątku. aż ziarno wchłonie wodę z dużą intensywnością. Schłodzić i zebrać. Pesto można dodać gotowe lub zmiksowane i zmiksowane z świeżą bazylią dzień poprzedzający, aby przyspieszyć cykl. Przyprawione pesto czosnkowe i ostudzoną do letniej kaszy należy połączyć. Faszeruj nim ciepłe bułeczki. Zawijamy w chusteczki lub roladki. Na patelni ułożyć gorące bułeczki na rozgrzanym tłuszczu z nadmiaru ćwiartki margaryny. Smaż, aż obie strony będą genialne. Używając szpatułki kuchennej, przenieś na talerze i podawaj na ciepło.
Dodaj komentarz