Jak zrobić Naleśniki z kapustą

naleśniki z kapustą – składniki:

  • sól
  • 30 dag młodej kapusty
  • niepełna szklanka mleka
  • łyżeczka masła klarowanego
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • półtorej szklanki mąki
  • koperek
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • niepełna szklanka wody gazowanej
  • listek laurowy
  • pieprz

naleśniki z kapustą Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Włóż 1 biszkopt do miski, dokładnie zmiksuj blenderem lub wymieszaj łyżką. Na oleju lekko podsmażyć naleśniki. 2 W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy drobno posiekaną kapustę, posiekany koperek, wąskie listki i przyprawy. Kapustę należy gotować przez około 60 minut. Pod koniec zwiększaj gaz, aż całkowicie odparuje. Naleśniki należy zwinąć w rulon i napełnić farszem. 3 CZAS: około półtorej godziny Źródło: Dobry Tydzie


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *