naleśniki z kapustą – składniki:
- sól
- 30 dag młodej kapusty
- niepełna szklanka mleka
- łyżeczka masła klarowanego
- olej
- sól
- pieprz
- 3 jajka
- półtorej szklanki mąki
- koperek
- 4 ziarna ziela angielskiego
- niepełna szklanka wody gazowanej
- listek laurowy
- pieprz
naleśniki z kapustą Jak zrobić:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Włóż 1 biszkopt do miski, dokładnie zmiksuj blenderem lub wymieszaj łyżką. Na oleju lekko podsmażyć naleśniki. 2 W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy drobno posiekaną kapustę, posiekany koperek, wąskie listki i przyprawy. Kapustę należy gotować przez około 60 minut. Pod koniec zwiększaj gaz, aż całkowicie odparuje. Naleśniki należy zwinąć w rulon i napełnić farszem. 3 CZAS: około półtorej godziny Źródło: Dobry Tydzie
Dodaj komentarz