Jak zrobić Naleśniki z farszem pieczarkowym

W sam raz na obiad lub ciepłą kolację.

naleśniki z farszem pieczarkowym – lista składników:

  • sól, pieprz,
  • 4 łyżki oleju,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 cebula,
  • 20 dag pieczarek,
  • 1 jajko
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 10 dag sera żółtego,
  • 4 łyżki śmietany,
  • szczypta soli.
  • Farsz:

naleśniki z farszem pieczarkowym Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Za pomocą blendera zmiksuj składniki na miksturę na gładką masę. Naleśniki smażymy na patelni o średnicy 26 centymetrów, jednocześnie podgrzewając tłuszcz. Pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę i czosnek przygotowuje się z solą i pieprzem, a następnie smaży na oleju do uzyskania miękkości. Pastę pomidorową, kwaśną śmietanę i tarty ser można dodać do wierzchu smażonych grzybów. Całkowicie wymieszaj farsz i, jeśli jest to konieczne, dopraw do smaku solą i pieprzem. Naleśniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nadziewamy farszem i zwijamy. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza piec przez około dziesięć minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *