naleśniki warzywne – lista składników:
- 70ml oleju
- 1 cebula
- 2 małe piersi z kurczaka (opcjonalnie)
- Dodatkowo:
- szparagowej
- 250ml mleka
- 20 dkg sera
- Nadzienie:
- Ciasto:
- pszennej
- rzepakowego
- 200g mąki
- 30 dkg żółtej fasolki
- 125ml wody mineralnej niegazowanej (1/2 szklanki)
- Na 10 naleśników:
- sól
- szczypta soli
- 2 czerwone papryki
- 2 jajka
- 10 pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 2 żółte papryki
- 10 łyżeczek sosu ajvar (paprykowo-bakłażanowy)
naleśniki warzywne Przygotowanie:
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Ciepłe bułeczki z warzywami Flapjacks Z podanych składników robimy masę i obsmażamy ciepłe bułeczki. Wyrobić ciasto łącząc wszystkie składniki. Pozostawić na blisko 15 minut, następnie podsmażyć lekkie ciepłe bułeczki.
Dodaj komentarz