Jak zrobić Naleśniki serowe z zieleniną (bezglutenowe)

Dzisiejsza propozycja z pewnością przypadnie do smaku wszystkim miłośnikom sera. Ja uwielbiam te naleśniki, idealnie nadają się na śniadanie, drugie śniadanie i na kolację. Najlepiej podawać i zajadać na ciepło z ulubionymi warzywami, ale na zimno smakują równie wyśmienicie. Kto się skusi? 🙂

Składniki na naleśniki serowe:

  • – 2 garście drobno posiekanej zieleniny (u mnie kolendra)
  • – 400ml mleka
  • – 140g ulubionego sera twardego (u mnie cheddar + gouda, może też być twarda mozarella)
  • – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma i szczypta soli)
  • – 50- 60g mąki ryżowej (można zastąpić kukurydzianą lub pszenną)
  • – 2 jajka

naleśniki serowe Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *