Pyszne i pożywne naleśniki z domowym paprykarzem.
naleśniki razowe – lista składników:
- sól
- garść pokrzywy – opcjonalnie
- pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem
- naleśniki:
- puszka tuńczyka w oleju (170g)
- korzeń pietruszki
- woda
- 3 marchewki
- ostra i słodka papryka
- pęczek natki pietruszki
- łyżka stopionego masła
- szklanka mleka
- połowa selera
- paprykarz:
- 400 g pomidorów z puszki
- szklanka mąki razowej
- pół szklanki wody gazowanej
- sól
- łyżka masła
- kilka suszonych pomidorów + 2-3 łyżki oleju spod pomidorów
- 4 jajka
- pieprz
- 200 g owsianej kaszy pęczak
naleśniki razowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: naleśniki francuskie
1. Do przefiltrowanej z solą mąki dodać jajka, posiekaną bułkę tartą, wodę i około pięćdziesiąt procent mleka. Kontynuując bicie, dodajemy dodatkowe mleko, aby uzyskać gęsty hitter. Dodaj zrelaksowaną margarynę pod koniec. Pozwól, aby mieszanka zgęstniała, a mąka rosła przez 30 do 40 minut.
Dodaj komentarz