Jak zrobić naleśniki razowe z tuńczykowym paprykarzem

Pyszne i pożywne naleśniki z domowym paprykarzem.

naleśniki razowe – lista składników:

  • sól
  • garść pokrzywy – opcjonalnie
  • pęczek cebuli dymki ze szczypiorkiem
  • naleśniki:
  • puszka tuńczyka w oleju (170g)
  • korzeń pietruszki
  • woda
  • 3 marchewki
  • ostra i słodka papryka
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżka stopionego masła
  • szklanka mleka
  • połowa selera
  • paprykarz:
  • 400 g pomidorów z puszki
  • szklanka mąki razowej
  • pół szklanki wody gazowanej
  • sól
  • łyżka masła
  • kilka suszonych pomidorów + 2-3 łyżki oleju spod pomidorów
  • 4 jajka
  • pieprz
  • 200 g owsianej kaszy pęczak

naleśniki razowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: naleśniki francuskie

1. Do przefiltrowanej z solą mąki dodać jajka, posiekaną bułkę tartą, wodę i około pięćdziesiąt procent mleka. Kontynuując bicie, dodajemy dodatkowe mleko, aby uzyskać gęsty hitter. Dodaj zrelaksowaną margarynę pod koniec. Pozwól, aby mieszanka zgęstniała, a mąka rosła przez 30 do 40 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *