Jak zrobić Naleśniki piwne z nadzieniem pieczarkowym

Super naleśniki do czerwonego barszczyku.

Składniki na naleśniki piwne:

  • Cebula biała 1 szt
  • mąka 25 dag
  • Proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • Masło 1/4 kostki
  • Składniki na naleśniki:
  • Mleko 1 szklanka
  • piwo jasne 1 szklanka
  • Pieczarki 1/2 kg
  • Składniki na nadzienie pieczarkowe:
  • Olej roślinny 1/4 szklanki
  • sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty 25 dag (polecam ser wędzony)
  • sól do smaku

naleśniki piwne Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Układ gorących bułeczek: Jajka i lager należy połączyć. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, w razie potrzeby dodaj sól, a następnie dodaj olej. Naleśniki smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Przygotowanie farszu pieczarkowego: Pieczarki przekroić na pół i dusić w sosie cebulowym. Posypać solą i pieprzem do smaku. Naleśniki piwne należy polać ciastem. Rozdaj grupie barszcz czerwony.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *