Jak zrobić Naleśniki pikantne

naleśniki pikantne – składniki:

  • 1/8 litra rosołu
  • 1/8 litra mleka
  • SOS:
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 puszka pomidorów
  • sól
  • 2 dag mąki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • CIASTO:
  • 1 pęczek dymki
  • 25 dag mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • NADZIENIE:
  • 15 dag pieczarek
  • sól
  • słodka papryka
  • 2 łyżki oleju
  • 3/8 litra mleka
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy 220 ml
  • 3 jajka
  • 35 dag mielonego miesa
  • pieprz

naleśniki pikantne Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Piękne naleśniki z ciastem: Mąkę, mleko, jajka i sól należy połączyć. Przykryj naleśniki, gdy są jeszcze ciepłe, podgrzewając pastę na patelni i smażąc je osobno. Pieczarki myjemy i kroimy. Po oczyszczeniu dymki pokrój ją w plasterki. Mięso obsmaż na rozgrzanym oleju. Smaż pieczarki i dymkę przez kilka chwil na średnim ogniu. Kukurydzę przepuścić przez sitko. Przed dodaniem pomidorów gotuj mięso przez piętnaście minut. Dodaj trochę papryki, sól i pieprz do smaku. SOS SEROWY: Cebula jest siekana, obierana i smażona na margarynie. Obsmażyć po oprószeniu mąką. Gotuj mleko i bulion przez 15 minut na średnim ogniu, często mieszając. Ser cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy 1/3 do sosu, a następnie rozprowadzamy. Do smaku posypać solą i pieprzem. Po nadzieniu naleśników przygotowanym mięsem zwiń je i umieść w pojemniku odpornym na ciepło. Posyp pozostałym mielonym serem cheddar na wierzchu sosu. Zaplanuj 15 minut w 200 stopniach. C. Dodaj natkę pietruszki do naczynia, gdy będzie gotowe.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *