naleśniki pikantne – składniki:
- 1/8 litra rosołu
- 1/8 litra mleka
- SOS:
- 10 dag żółtego sera
- 1 puszka pomidorów
- sól
- 2 dag mąki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki masła
- CIASTO:
- 1 pęczek dymki
- 25 dag mąki
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
- NADZIENIE:
- 15 dag pieczarek
- sól
- słodka papryka
- 2 łyżki oleju
- 3/8 litra mleka
- 1 cebula
- 1 puszka kukurydzy 220 ml
- 3 jajka
- 35 dag mielonego miesa
- pieprz
naleśniki pikantne Jak zrobić:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Piękne naleśniki z ciastem: Mąkę, mleko, jajka i sól należy połączyć. Przykryj naleśniki, gdy są jeszcze ciepłe, podgrzewając pastę na patelni i smażąc je osobno. Pieczarki myjemy i kroimy. Po oczyszczeniu dymki pokrój ją w plasterki. Mięso obsmaż na rozgrzanym oleju. Smaż pieczarki i dymkę przez kilka chwil na średnim ogniu. Kukurydzę przepuścić przez sitko. Przed dodaniem pomidorów gotuj mięso przez piętnaście minut. Dodaj trochę papryki, sól i pieprz do smaku. SOS SEROWY: Cebula jest siekana, obierana i smażona na margarynie. Obsmażyć po oprószeniu mąką. Gotuj mleko i bulion przez 15 minut na średnim ogniu, często mieszając. Ser cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy 1/3 do sosu, a następnie rozprowadzamy. Do smaku posypać solą i pieprzem. Po nadzieniu naleśników przygotowanym mięsem zwiń je i umieść w pojemniku odpornym na ciepło. Posyp pozostałym mielonym serem cheddar na wierzchu sosu. Zaplanuj 15 minut w 200 stopniach. C. Dodaj natkę pietruszki do naczynia, gdy będzie gotowe.
Dodaj komentarz