Jak zrobić Naleśniki na sodzie.

Dziś zrobiłam naleśniki według mojej koleżanki Sylwii, będąc u niej w sklepie zdradziła mi przepis na naleśniki z dodatkiem sody. Powiem wam że są świetne ładnie się pieką i nie rozwijają się podczas zawijania z farszem, dlatego idealnie nadają się na np. krokiety. Jest bardzo dużo sposobów na idealne naleśniki a te właśnie podbiły moje serce.

Składniki na naleśniki na sodzie:

  • dodatkowo na sos :
  • 4,5 szklanki mleka (szklanka pojemność 210 ml),
  • masa twarogowa :
  • 500 g twarogu półtłustego,
  • olej do smażenia.
  • składniki na naleśniki :
  • 2 łyżki cukru.
  • 2 jajka,
  • 500 g truskawek,
  • 2 czubate łyżki śmietany 18 %.
  • 1 płaska łyżeczka sody,
  • 4 szklanki mąki pszennej,
  • szczypta soli,
  • 4 łyżki cukru kryształ,

naleśniki na sodzie Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: maślane ciasteczka bezglutenowe

Dodaj jajka, mleko, szczyptę soli i mąkę do miski i pop. Całkowicie połącz wszystko, aż wszystkie dodatki zostaną połączone. 2 Po wymieszaniu naleśnikarki wlej trochę oleju do uchwytu, aby go rozgrzać, a następnie rozprowadź trzepaczkę po całej patelni. Odwróć gorące ciasto, gdy hitter zacznie się ustawiać i smaż z obu stron, aż będzie lśniąco brązowe. 3 Ułóż upieczone ciepłe bułeczki na talerzu. Z tego przepisu wyszło 20 gorących bułeczek, które z łatwością zjadły cztery osoby i jeszcze kilka, bo naleśniki z twarogiem są bardzo sycące. 4 Po usmażeniu naleśników robimy twaróg i sos truskawkowy. Użyj widelca, aby rozbić skrzep, dodaj śmietanę i ubij wszystko razem, aż mocowania będą bardzo połączone. Aby zrobić sos, wymieszaj widelcem truskawki z cukrem. 5 Zawiń upieczone ciepłe bułeczki w dowolny sposób i dodaj przygotowany wcześniej twaróg, powidła śliwkowe lub cokolwiek innego. Sześć smażonych i zawijanych naleśników podaje się na talerzu z sosem truskawkowym lub bez sosu. Ciepłe bułeczki wyszły szczególnie promienne i miękkie. Te naleśniki to dobra opcja dla osób, które są zawsze zajęte.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *