Jak zrobić naleśniki na białkach z truskawkami

Najlepsza wersja naleśników. Są lekkie i puszyste.

Składniki na naleśniki na białkach:

  • 3 łyżki oleju
  • łyżka miodu
  • 2 szklanki mąki
  • galaretka truskawkowa
  • 2 szklanki mleka
  • łyżka cukru
  • 10 białek
  • pół kg truskawek
  • łyżeczka proszku do pieczenia

naleśniki na białkach Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

1. Dżem należy rozdrobnić, a następnie w tym momencie pozostawić do niedostrzegalnego namysłu. Oczyść truskawki, pokrój je na kawałki i włóż do dżemu. 2. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Aby ciasto było gładkie, delikatnie wymieszaj olej, mleko, mąkę i miód. 3. Smażyć na złoty kolor na patelni bez dodawania tłuszczu. 4. Zwiń roladę w dowolny sposób po nadzieniu truskawkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *