naleśniki kokosowe – składniki:
- 4 jajka
- pszennej
- 5 łyżek wiórek kokosowych,
- 250 ml wody,
- 150 g mąki
- 150 ml mleka
- 4 łyżki oleju.
naleśniki kokosowe Jak zrobić:
Zobacz również: duńskie ciasteczka maślane
Naleśniki z olejem kokosowym W misce ubij jajka. Od tego momentu ciągle dodawać mleko, mąkę i wodę. Używając blendera, całkowicie połącz wszystko. Pod koniec zmiksować z kawałkami kokosa i olejem. Pozostaw mieszankę na 30 minut. Na patelnię naleśnikową lub inną patelnię należy dodać odrobinę oleju. Przykryj dolną część patelni ogromną łyżką pałkarza. Przed obróceniem przewróć i krótko obsmaż po przeciwnej stronie. Do smażonych naleśników wybierz swój dżem lub polewę czekoladową. Miłej uczty.
Dodaj komentarz