Jak zrobić Naleśniki kokosowe

naleśniki kokosowe – składniki:

  • 4 jajka
  • pszennej
  • 5 łyżek wiórek kokosowych,
  • 250 ml wody,
  • 150 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 4 łyżki oleju.

naleśniki kokosowe Jak zrobić:

Zobacz również: duńskie ciasteczka maślane

Naleśniki z olejem kokosowym W misce ubij jajka. Od tego momentu ciągle dodawać mleko, mąkę i wodę. Używając blendera, całkowicie połącz wszystko. Pod koniec zmiksować z kawałkami kokosa i olejem. Pozostaw mieszankę na 30 minut. Na patelnię naleśnikową lub inną patelnię należy dodać odrobinę oleju. Przykryj dolną część patelni ogromną łyżką pałkarza. Przed obróceniem przewróć i krótko obsmaż po przeciwnej stronie. Do smażonych naleśników wybierz swój dżem lub polewę czekoladową. Miłej uczty.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *