Jak zrobić Naleśniki bezglutenowe

Składniki na naleśniki bezglutenowe:

  • kurzego
  • 1/2 szklanki mąki
  • pestek
  • kukurydzianej
  • niekoniecznie * szczypta soli
  • oleju
  • 200ml mleka
  • 1 żółtko jaja
  • winogron
  • olej

naleśniki bezglutenowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Ciepłe bułeczki bez glutenu Składniki na naleśniki blendujemy i stopniowo dodajemy mąkę. Konsystencja ciasta powinna być zbliżona do konsystencji kwaśnej śmietany. przesadnie chudy; mąka (dodać jedną łyżkę stołową). Do smażenia pierwszego naleśnika używa się niewielkiej ilości oleju; resztę można zrobić bez. Ciepłe bułeczki podawaj z mieszanką normalnych produktów lub farszem mięsno-warzywnym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *