Najlepsze gofry na świecie, pyszne chrupiące.
Składniki na najlepsze gofry:
- 280g mąki
- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego albo 1 łyżka cukru waniliowego
- 250ml wody mineralnej gazowanej
- szczypta soli
- 75g cukru
- 100 ml oleju
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
najlepsze gofry Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1 Jajka ubić z cukrem, solą i wanilią na puszystą masę. Biliśmy około 10 minut. Do ubitej masy dodać olej i wodę. Do masy dodajemy porcje mąki i proszku do pieczenia cały czas mieszając. Masę wkładamy do gofrownicy i podgrzewamy, aż nabierze pięknego brązowego koloru. Chłodzenie podgrzanych gofrów na siatce zapewnia im świeżość. Z tej ilości masy można zrobić osiem gofrów.
Dodaj komentarz