Jak zrobić Najlepsze domowe pączki

Doskonały przepis na domowe pączki – lepsze niż z cukierni

Składniki na najlepsze domowe pączki:

  • szczypta soli
  • olej rzepakowy do smażenia
  • cukier puder do posypania lub lukier
  • 400 g mąki
  • 50 g cukru
  • 200 ml ciepłego mleka (ok. 37°C)
  • 35 g roztopionego masła
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 5 żółtek
  • 250 g marmolady (lub innego nadzienia)
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka spirytusu
  • 30 g drożdży świeżych

najlepsze domowe pączki Przygotowanie

Zobacz także: kruche ciasteczka z dżemem


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *