Jak zrobić Muffinki z truskawkami, rabarbarem i kruszonką.

Dzisiaj proponuje zrobienie pysznych muffinek z truskawkami i kruszonka. Muffinki są bardzo łatwe do zrobienia, a dodatek kruszonki i sezonowych owoców nadaje im tony smaku. Fantastyczny dodatek do porannej kawy lub na podwieczorek.

muffinki z truskawkami – lista składników:

  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki rozpuszczonego masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek cukru
  • Ponad to:
  • 2 szklanki maki
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 lyzka cukru waniliowego
  • 4 łyżki maki pszennej
  • 3 łodygi rabarbaru
  • 1/4 szklanki cukru, brązowego lub białego
  • Ciasto:
  • szczypta soli
  • Kruszonka:
  • Plus ugotowany rabarbar:
  • 1/4 szklanki cukru brązowego
  • około 200 g pokrojonych truskawek
  • 1 jajko
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki masła

muffinki z truskawkami Jak przygotować

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Masuj fragment dostarczonymi mocowaniami. Usmażone kostki rabarbaru natrzyj cukrem i masłem, aby zmiękły. Zdejmij rabarbar z ognia i pozwól mu ostygnąć, aż będzie miękki. 2. Przygotuj ciasto: w misce połącz jajko, cukier i szczyptę soli. Dodaj mleko do ubitych jajek i dobrze wymieszaj. Ugotowany i ostudzony rabarbar łączymy z przygotowaną masą. Następnie należy dodać mąkę kanałową z proszkiem do pieczenia i popem. Aby połączyć lamówki, delikatnie zmiksuj. Następnie za pomocą łyżki delikatnie wmieszaj pokrojone truskawki do masy. 3 Tak przygotowaną masę przełóż do foremek na herbatniki, które zostały umieszczone w strukturze za pomocą łyżki. Każdy biszkopt należy obtoczyć w dezintegracie. Podgrzewać w temperaturze 180 stopni C, aż wykałaczka wyjdzie sucha, około 15-20 minut. Weź udział w posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *