Serek ricotta dodany do muffinek sprawia, że stają się one apetycznie wilgotne 😉
muffinki z ricottą – lista składników:
- kolorowe cukierki do ozdoby
- ser ricotta 200 g
- mąka pszenna 1 1/3 szklanki
- czekolada mleczna 100 g
- olej 1/4 szklanki
- jajo 1 szt
- proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
- mleko 1/2 szklanki
- cukier puder 1/2 szklanki
muffinki z ricottą Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Połącz cukier i jajko. Wymieszaj dodatkowe ozdoby, które powinny przypominać połowę mielonej czekolady, aby uzyskać ogromne otwory. Gracz powinien napełnić foremki do babeczek do 2/3 wysokości. 2 Podgrzewać w 175 stopniach przez około 20 minut. 25 do 30 minut Po ostygnięciu muffinek udekoruj je kolorowymi cukierkami i pozostałą roztopioną czekoladą. Weź udział w uczcie!
Dodaj komentarz