Jak zrobić Muffinki z ricottą i czekoladą

Serek ricotta dodany do muffinek sprawia, że stają się one apetycznie wilgotne 😉

muffinki z ricottą – lista składników:

  • kolorowe cukierki do ozdoby
  • ser ricotta 200 g
  • mąka pszenna 1 1/3 szklanki
  • czekolada mleczna 100 g
  • olej 1/4 szklanki
  • jajo 1 szt
  • proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
  • mleko 1/2 szklanki
  • cukier puder 1/2 szklanki

muffinki z ricottą Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Połącz cukier i jajko. Wymieszaj dodatkowe ozdoby, które powinny przypominać połowę mielonej czekolady, aby uzyskać ogromne otwory. Gracz powinien napełnić foremki do babeczek do 2/3 wysokości. 2 Podgrzewać w 175 stopniach przez około 20 minut. 25 do 30 minut Po ostygnięciu muffinek udekoruj je kolorowymi cukierkami i pozostałą roztopioną czekoladą. Weź udział w uczcie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *