muffinki z pieczarkami – składniki:
- 1 łyżka oleju
- 1/4 średniej białej cebuli
- 10 dag pieczarek
- 4 łyżki wody
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżka oleju
- 6 łyżek z czubkiem mąki
- 10 gram czerwonej papryki
muffinki z pieczarkami Przygotowanie
Zobacz także: inny przepis
Bułki z pieczarkami i czerwoną papryką Pokrój obrane pieczarki, cebulę i umytą paprykę w trójwymiarowe kształty. Smaż na oleju, aż płyn zniknie. Zostawiamy do ostygnięcia. W misce połącz podsmażone warzywa z pozostałymi dodatkami. Rozłóż mieszaninę do silikonowych foremek za pomocą dwóch łyżek stołowych. W nagrzanym brojlerze gotuj przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj komentarz