muffinki z owocami – lista składników:
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 150 g cukru pudru
- cukier puder do posypania
- 250 ml tłustego mleka
- słoik owoców w słodkiej zalewie (np. brzoskwiń
- 3 jajka
- 250 g mąki tortowej
- 75 ml oleju
- sól
- łyżka proszku do pieczenia
- moreli)
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
muffinki z owocami Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: babeczki cytrynowe
Oddziel żółtka i białka. Białka, szczyptę soli i 50 gramów cukru pudru ubij razem na sztywną pianę. 2 Połącz pozostały cukier puder, cukier waniliowy i cytrynowy zing, aby ubić żółtka. 3 Połącz naturalny produkt z syropem lub kompotem po dodaniu mleka, oleju i przesianej mąki pszennej, mąki ziemniaczanej i proszku do pieczenia. Posyp mąką i tłuszczem cztery foremki na muffinki wykonane z silikonu, teflonu, papierowych kubeczków i tak dalej. Ciasto powinno wypełnić je do trzeciej. Na wierzchu ułóż na wpół pozbawiony pasków produkt naturalny, ściętą stroną do dołu. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Czas planowania: pięćdziesiąt minut Koszt każdej sztuki: Wartość odżywcza: Białko: 1 6 245 kcal za sztukę 10 g/Tłuszcz 6,8 g/Węglowodany 64 g Źródło: Rewia
Dodaj komentarz