Szybkie i łatwe w wykonaniu, przysmak dla łasuchów 🙂
muffinki z orzechami i czekoladą – lista składników:
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1/2 szklanki mleka
- 1 cukier waniliowy
- 1/3 szklanki oleju
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- puszka orzechów ziemnych
- czekolada mleczna
- 1 jajko
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
muffinki z orzechami i czekoladą Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
1. Połącz wszystkie mocowania, z wyjątkiem dwóch ostatnich, w studzience. Podziel cztery goździki czekolady na małe kawałki. Orzechy należy przekroić na pół. Włącz je do ciasta. Napełnij kubki do limitu 3/4. W nagrzanym piekarniku umieść. Podgrzewać przez 25 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz