Jak zrobić Muffinki z nadzieniem budyniowym

muffinki z nadzieniem budyniowym – składniki:

  • 250 ml maślanka
  • 15 dag cukier
  • pszennej
  • mleko
  • 70 ml olej
  • budyń malinowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 2 jajka

muffinki z nadzieniem budyniowym Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Babeczki z nadzieniem budyniowym z jajek, maślanki, cukru i oleju. Przesianą mąkę i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. W tym czasie gotujemy budyń na mleku i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystygnięciu budyniu formujemy ciasto łyżeczką budyniu i pieczemy ponownie w 180 stopniach przez około 25 minut, sprawdzając patyczkiem czy jest gotowe.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *