Można je również zamienić na wegańskie muffinki, zastępując jajko bananem i namoczonym siemieniem lnianym. Muffinki bez mleka to doskonała opcja na pyszne wypieki, które sprawdzą się dla osób z alergią pokarmową. Choć nie zawierają mleka, są naprawdę pyszne i łatwe. Ten prosty przepis jest idealny dla wszystkich, którzy nie przepadają za zbyt długim siedzeniem w kuchni. Te słodkości można przygotować w kilkanaście minut, są tak łatwe, że z łatwością poradzą sobie z nimi nawet dzieci.
Przepis na muffinki bez mleka to wspaniała opcja na stworzenie prostych babeczek o doskonałym smaku. W łatwy sposób można przygotować je w swoim domu. Na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale również najmłodszym domownikom. Przepis na babeczki dyniowe jest niezwykle prosty i można je przygotować w ekspresowym tempie. Poradzi sobie z nimi nawet początkujący amator wypieków. Choć są niezwykle proste, wcale nie są nudne. Do ich przygotowania używa się tylko najprostszych składników, które można znaleźć w każdym sklepie. Choć może się wydawać, że stworzenie ich bez udziału mleka nie ma możliwości stworzenia dobrych muffinek, to nie jest to prawda. Mleko z łatwością można zastąpić napojem roślinnym. Idealnie sprawdzi się w tym wypadku ten sojowy, gdyż zawiera podobną zawartość białka, co mleko krowie. Dobrze sprawdzi się także ten owsiany, ze względu na naprawdę słodki smak. Dobrym wyborem nie będzie za to mleko ryżowe, które nie powinno gościć w diecie dzieci, ze względu na możliwość zanieczyszczenia arsenem. W tym przepisie mleko zostało za to zastąpione… wodą! Tak, i wciąż smakują pysznie.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki bez mleka, które będą wyjątkowo słodkie, a także szybkie i proste, ten przepis sprawdzi się idealnie. Wspaniale sprawdzą się jako słodka przekąska dla dzieci, ze względu na pyszny smak. Są idealnie wyrośnięte i miękkie. Choć są bardzo proste, to wcale nie znaczy, że są nudne. Ciasto robi się z olejem, dzięki temu całość jest dużo szybsza i prostsza. Jest również bardziej zdrowa. Te babeczki będą idealnym pomysłem na wszelkie imprezy czy przyjęcia, a także jako słodka przekąska do kawy. Można je ze sobą zabrać do pracy czy szkoły, gdyż całość nie kruszy się i jest bardzo zwarta. W wersji bardziej fit można zastąpić cukier słodzikiem. To wspaniała opcja na deser, który jest naprawdę zdrowy, a przy okazji jest również bez laktozy. Można je również zamienić na wegańskie muffinki, zastępując jajko bananem i namoczonym siemieniem lnianym. Wszystkie te składniki są proste w odnalezieniu w sklepie. Sprawdzą się doskonale dla dzieci, gdyż są pyszne, a przy tym dobre dla zdrowia. Są tak smaczne, że znikają z blachy w mgnieniu oka. Mocno czekoladowe muffinki z buraków z sosem z białka. Pyszne, mocno czekoladowe muffinki na kefirze, nadziane jagodami. Wypiek, który zawsze się udaje. Pyszne, mocno czekoladowe muffinki na kefirze, nadziane jagodami. Ostatnio zakochałam się w muffinkach. Na początek zrobiłam 6 morelowych i 6
czekoladowych muffinek
, teraz przedstawiam morelowe, które najszybciej zniknęły z talerza – pewnie przez swoje słodkie minki! Połączenie muffinek i moreli wydaje mi się strzałem w dziesiątkę.
Przepis tworzyłam w oparciu o kilka różnych, aż wyszły dokładnie takie, jakie powinny być. Miękkie, puszyste i smacznie nadziane. A oto moja wersja przepisu,
muffinki z morelami
wyszły pycha! A oto moja wersja przepisu, muffinki z morelami wyszły pycha!
muffinki z morelami – składniki:
- 200 ml szklanki mleka
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 wafelek Prince Polo duży
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 100 ml oleju
- 6 moreli
- 2,5 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
muffinki z morelami Jak zrobić:
Zobacz także: ciasteczka świąteczne
Herbatniki morelowe i Sovereign Polo
Dodaj komentarz