Mini muffinki, maxi przyjemność!
muffinki z mascarpone – lista składników:
- mleko 3/4 szklanki
- masło 120g
- serek mascarpone
- maliny
- jajka 2
- mąka pszenna 300g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- soda oczyszczona 1 łyżeczka
- cukier 1/2 szklanki
muffinki z mascarpone Jak przygotować:
Zobacz także: inny przepis
Połącz wszystkie suche mocowania w jednej misce: cukier, proszek do pieczenia i pop do pieczenia. Wymieszaj mleko, delikatną pastę i jajka w innej misce. Aby uzyskać gładką masę, dokładnie połącz suche i mokre składniki. Mieszanką należy wypełnić połowę foremek na muffinki. Każdą masę udekoruj malinami i łyżeczką serka mascarpone (łączna suma nie powinna przekraczać 3/4 wysokości formy). W piekarniku piecz ciasto przez 25 minut. Wyeliminować i ostudzić po upływie czasu. Gotowy.
Dodaj komentarz