Jak zrobić Muffinki z maki orkiszowej

Składniki na muffinki z maki orkiszowej:

  • 300 gram maki orkiszowej (lub zwyklej maki pszennej)
  • 70 gram rodzynek
  • 300 ml. maslanki lub kefiru
  • 30 tabletek slodziku
  • 1 maly proszek do pieczenia
  • 3 jajka
  • Kilka kropli aromatu maslanego

muffinki z maki orkiszowej Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Herbatniki z mąki orkiszowej W misce połączyć jajka, maślankę i aromat pasty. Natychmiast wymieszaj (tylko do połączenia się skrawków) przed dodaniem mąki i proszku do pieczenia. Łącząc rodzynki z jedną łyżką mąki w misce, dodaj je do mieszanki. Zrób 12 herbatników, napełniając 12 papierowych kubków w naczyniu na herbatniki dwiema pełnymi gałkami odtwarzacza. Potrzeba około 20 minut na przygotowanie. Jedna rolka dołączonych skrawek ma około 100 kcal przy 175 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *