Jak zrobić Muffinki z jagodami

Składniki na muffinki z jagodami:

  • 40 dag mąki
  • 2 duże jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • pszennej
  • 1szkl maślanki
  • 1 duży cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl czarnych jagód

muffinki z jagodami Jak zrobić

Zobacz również: ciasto z lukrem

Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cynamon w babeczkach z cytryną i cynamonem łączy się. Wymieszaj jajka, olej, maślankę i sok z cytryny niezależnie. Wymieszaj ze sobą dwa lub więcej składników. Unikaj manipulowania; wystarczy zmiksować do połączenia składników. Ciasto powinno prawie całkowicie wypełnić foremki na muffinki. Przez 25 minut rozgrzej brojler do 190 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *